AKU LOUHIMIES FILM OKÄND SOLDAT SLÅR FÖRSÄLJNINGSREKORD I FINLAND

OKÄND SOLDAT, den största finska produktionen någonsin, lockade 170 213 personer på förhandsvisning och under premiärveckoslutet. Det är det största antalet personer någonsin som sett en finsk film under ett premiärveckoslut i Finland.

På söndag kväll hade 170 213 personer sett Okänd soldat, som hade premiär i fredags. Detta är den största premiären någonsin för en finsk film och den tredje största premiären av alla filmer som släpps i Finland efter STAR WARS: THE FORCE AWAKENS och SPECTRE*.

Filmen visades på 140 ställen och på 200 filmdukar över hela landet.

* STAR WARS: THE FORCE AWAKENS: 202 681 åskådare under de fem första dagarna och förhandsvisningarna; SPECTRE 175 568 åskådare under de fem första dagarna och förhandsvisningarna.

 

Vi är väldigt stolta över att en finsk film kan tävla med de största filmproduktionerna i världen i antal sålda biljetter.

Timo Räisänen
Chef för filmdistribution
SF Studios
 

Jag är glad över att så många människor ville se Okänd soldat. Vår film har uppenbarligen nått olika generationer och diskuteras flitigt i medier, sociala medier och annanstans. Jag är med tanke på personalen, medverkarna och alla andra som varit involverade i filmproduktionen tacksam över att människor tagit till sig den här filmen.

Aku Louhimies
Regissör
 

Vi är mycket nöjda över premiärhelgens biljettsiffror. Vi har fått meddelanden från biografer över hela landet – filmen har fått stora applåder. Det här är verkligen en bra start.

Aku Louhimies, Mikko Tenhunen, Miia Haavisto
Regissörer
 

Filmen har fått enastående kritik i hela landet och har blivit ett nationellt samtalsämne. Aku Louhimies Okänd soldat kan ses på biografer runtom i Finland. Information om planerna för när filmen släpps internationellt kommer senare.