Aku Louhimiehen TUNTEMATON SOTILAS -elokuvalla jo 521 076 katsojaa

Elokuva rikkoi maagisen puolen miljoonan katsojan rajan kolmannen esitysviikon aikana

Tuntematon sotilas -elokuva keräsi teattereihin isänpäiväviikonlopun aikana 85 975 katsojaa. Sunnuntai-iltaan mennessä elokuvalla on yhteensä 521 076 katsojaa elokuvateattereissa. Tuntematon sotilas on selvästi koko elokuvaohjelmiston katsotuin elokuva tänä vuonna. Se on ollut ohjelmistossa 17 päivää. Ennakkonäytöksissä elokuvan näki 48 438 katsojaa.

 

”Elokuvaa oli tekemässä todella suuri työryhmä avustajineen kaikkineen ja elokuvan saattaminen valkokankaalle oli massiivinen ponnistus. Tuntuu parhaalta, että siitä on tällä tavoin tullut yhteinen jaettu kokemus jo yli puolen miljoonan katsojan kanssa. Joka päivä useampi ihminen pysäyttää milloin missäkin ja haluaa puhua katsomiskokemuksestaan tai omien isovanhempiensa kohtaloista. En ole ikinä kokenut vastaavaa.” 

Paula Vesala
näyttelijä

 

”Olen mykistynyt elokuvan saamasta huomiosta. Sydäntäni lämmittää katsojilta saatu palaute ja ne tunteet, joita elokuva heissä herättää. Kiitos.”

Eero Aho
näyttelijä

 

”Erityisesti on ilahduttanut se, että nuoret ovat kokeneet elokuvan omakseen. Monille uusi Tuntematon sotilas on voimakas kokemus, joka vaikuttaa syvälle tunteisiin ja herättää halun käsitellä niitä. Ihmiset haluavat peilata elokuvan tapahtumia oman perheen ja suvun historiaan. Niin minullekin kävi Kariluodon rooliin valmistautuessa ja elokuvaa tehdessä, ja vielä sitä katsoessakin.”

Johannes Holopainen
näyttelijä

 

”Olen äärettömän iloinen siitä, että myös nuoret ovat löytäneet elokuvan ja olleet siitä vaikuttuneita.”

Jussi Vatanen
näyttelijä

 

”Tämä tuntuu tosi hienolta! Aivan huikeat luvut draamaelokuvalle! Toki harmittaa toisen draamaelokuvan Luokkakokous tekijöiden puolesta, kun se nyt jäi katsojaluvuissa kakkoseksi, vaikka tehtiinkin vähintään yhtä rankalla metodilla kuin Tuntematon sotilas.

Aku Hirviniemi
näyttelijä

 

Elokuvan Suomessa tekemät katsojaennätykset on huomioitu laajasti myös ulkomaisissa tiedotusvälineissä esimerkiksi Ruotsissa, Virossa ja myös Yhdysvalloissa viime viikolla päättyneen American Film Market -tapahtuman aikana.

Tuntematon sotilas -elokuva saa elokuvateatterilevityksen myös Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Ruotsissa elokuvan ensi-ilta on 6.12.2017.

 

”Mahtavaa, että elokuva kiinnostaa myös Suomen rajojen ulkopuolella.”

Aku Louhimies
ohjaaja-käsikirjoittaja-tuottaja

 

”Pienen Suomen uskomattomat Tuntematon sotilas -elokuvan tulokset on noteerattu ulkomailla isosti. Kansainvälinen kiinnostus suomalaiseen elokuvaan on korkealla tasolla pitkään aikaan. SF Studios haluaa lämpimästi kiittää ja onnitella Aku Louhimiestä ja kaikkia elokuvan tekoon osallistuneita.”

Timo Räisänen
teatterilevityksen johtaja
SF Studios

 

Median lisäksi elokuvasta on käyty vuolasta keskustelua sosiaalisessa mediassa erityisesti näillä aihetunnisteilla:

#tuntematon2017
#tuntematonsotilas2017
#tuntematonsotilas

Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -elokuva elokuvateattereissa kautta maan.