Honkajoen roolissa Juho Milonoff

TUNTEMATTOMAN SOTILAAN ENSIMMÄISET NÄYTTELIJÄT VALITTU

Rokan roolissa Eero Aho

Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -elokuvan näyttelijöistä on valittu yhdeksän elokuvan keskeisimpien roolien esittäjää. Alikersantti Rokan roolin tekee kansainvälisestikin palkittu näyttelijä Eero Aho.

Louhimiehen elokuva perustuu suomalaisille tutun Tuntematon sotilas -teoksen lisäksi Väinö Linnan sensuroimattomaan alkuperäisteokseen Sotaromaaniin. Elokuvan tuotanto on edennyt Vekaranjärvellä järjestettäviin ensimmäisiin harjoitusleireihin ja testikuvauksiin.

Eero Ahon lisäksi elokuvassa nähdään Jussi Vatanen vänrikki Koskelana, Johannes Holopainen vänrikki Kariluotona, Aku Hirviniemi alikersantti Hietasena ja Juho Milonoff sotamies Honkajokena. Sotamies Rahikaisen roolin tekee Andrei Alén, alikersantti Lahtisen Joonas Saartamo, sotamies Vanhalan Hannes Suominen ja Suden ”Suen tassun” Arttu Kapulainen.

Pyrimme realismiin ja historian kuvauksen tarkkuuteen. Tästä porukasta luodaan todellinen joukkue – näyttelijät kantavat kokonaisuudesta suuren vastuun. Kuntoa on kohotettu, Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen harjoitusleirit on käyty ja sotilaselämään tutustuttu sekä maastossa että kasarmilla. Kuvausten ajan keskeiset näyttelijät asuvat metsässä teltoissa, pitävät huolta varusteistaan ja syövät varusmiesten tapaan Leijona Cateringin muonaa.” Louhimies kertoo.

Elokuvan tuotantoyhtiötä hallituksen puheenjohtajan roolissa luotsaava Heikki Rotko iloitsee elokuvan kansainvälisestä kiinnostuksesta ja laajasta kumppaniverkostosta: ”Tuntematon tarjoaa ainutlaatuisen alustan vaikuttavalle yhteistyölle. Rakennamme elämystä joka parhaimmillaan tavoittaa jokaisen suomalaisen. Myös kansainvälinen kiinnostus on ollut suurta. Akun Irlannin yleisradioyhtiö RTÉ:lle ohjaama Rebellion on avannut ovia neuvotteluihin kansainvälisestä levityksestä ja erityisesti elokuvan pohjalta tuotettava neliosainen tv-sarja kiinnostaa maailmalla. Pohjoismaisella draamalla on kova maine.”

Veikkauksen voittovaroista tuetaan hanketta Suomen Elokuvasäätiön kautta. Elokuvan avainkumppaneihin kuuluvat muun muassa Puolustusvoimat. Elokuvan rahoittajia ovat Jenny ja Antti Wihurin rahasto ja joukko yksityisiä sijoittajia, joihin kuuluvat muun muassa Supercellin perustajajäsenet. Elokuvan televisio-oikeudet on varannut Yleisradio ja elokuvan levittää Suomessa SF Film FinlandOy. Tuntemattoman sotilaan vaikuttavuusohjelmaa tukee Saastamoisen säätiö.

Lue lisää: www.tuntematonsotilas2017.fi
Keskustele aiheesta: #tuntematon2017

Julkaisupäivä: 17.4.2016