TUNTEMATTOMAN SOTILAAN RAHOITUS VARMISTUNUT

Elokuvan kuvaukset käynnistyvät kesällä 2016

Uusi Tuntematon saa ensi-iltansa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuonna 2017.

Louhimies perustaa elokuvansa sekä tuttuun Tuntemattomaan, että Väinö Linnan sotakuvauksen alkuperäisversioon, Sotaromaaniin. Elokuvan pohjalta tuotetaan myös neliosainen tv-sarja.

”Tavoitteenani on Linnan ajatuksille uskollisena kuvata tavallisten ihmisten elämää ja kokemuksia sodassa.” juuri Irlannista, ensimmäisen mittavan kansainvälisen tuotantonsa kuvauksista palannut Aku Louhimies luonnehtii. ”Tämä tarina on merkittävä osa kansallista identiteettiämme, eikä siksi saa unohtua. Se, että kerromme sen modernin elokuvatekniikan keinoin, tuo tarinan lähemmäksi myös uusia sukupolvia, joilla ei ole suhdetta Linnan teokseen tai aikaisempiin elokuviin”, Louhimies jatkaa.

Elokuvan mahdollistaa laaja joukko rahoittajia ja tukijoita

Elokuvahanke on Suomen suurimpia ja sen mahdollistaa laaja joukko rahoittajia ja tukijoita. Elokuvan kokonaisbudjetti on noin seitsemän miljoonaa euroa.

”Projektin edetessä pidimme lähtökohtana, ettei tämänkaltaista hanketta julkisteta ennen kuin sen rahoitus on varmistunut riittäviltä osin. Se miten moni taho on uskonut ja sijoittanut elokuvaan kertoo aiheen ajankohtaisuudesta,” kertoo Tuntemattoman sotilaan tuottavan Elokuvaosakeyhtiö Suomi 2017 hallituksen puheenjohtaja Heikki Rotko. ”Nyt elokuvan tuotanto voidaan käynnistää”.

Julkaisupäivä: 18.8.2015